Vikariat i Norge gav Lea erfaring og kvalitetstid

Lea er 24 år gammel og en forholdsvis nyuddannet sygeplejerske. Hun valgte at blive vikar hos Medicotrust i et 6 måneders vikariat til Nordnorge på et plejehjem.

Ny rolle som vikar
Vikariatet startede med 2 dages oplæring, hvor hun fulgtes med en anden sygeplejerske. Den første erfaring handlede om at vænne sig til rollen som vikar, og om at være væk fra vante omgivelser, familie og venner. Lea påpeger nødvendigheden i selv at gøre en indsats i starten, for at lære stedet at kende samt at stifte nye bekendtskaber. Hun fortæller, at man som vikar ofte står alene og at dette godt kan virke angstprovokerende. Det er derfor vigtigt at man erkender, at indsatsen for at få et godt vikariat starter ved en selv.

Som vikar er der ofte store forventninger til dig som sygeplejerske, og derfor har hun nogle gange fået en del opgaver, som hun ikke følte sig helt klar på. I sådanne situationer har Lea været god til selv at tage initiativ og brugt en sparringspartner i form af en anden sygeplejerske på plejehjemmet.

En typisk hverdag
En dagvagt starter med rapport, hvor der samtidig bliver uddelegeret opgaver og ansvarsområder i fællesskab. På plejehjemmet har du som sygeplejerskevikar hele plejen til patienten og det går formiddagen oftest med. Lea fortæller, at hun godt kan lide, at du som sygeplejerske tager andel i al pleje, således du kommer med hele vejen rundt og lærer de ældre bedre at kende. Samtidig skal hun også stå til rådighed for de sygeplejefaglige opgaver, hvis der skulle opstå noget.

Det pres Lea har været vant til at arbejde under i Danmark, har ikke kunne sammenlignes med forholdene i Norge. Det har også medvirket til, at Lea har fået en del erfaring under dette vikariat i rolige forhold, så hun har kunne tilegne sig faglig god viden og praktisk erfaring, som hun kan tage med sig hjem til Danmark.

Når nordlyset bliver hverdag
Lea har kombineret hendes vikariat med mange forskellige oplevelser i fritiden. Bl.a. valgte hun at køre selv til Norge i stedet for at flyve, så hun kunne have bilen med derop. Lea og hendes kæreste kørte nordpå et par uger inden vikariatet startede, således de kunne gøre stop undervejs op langs den norske vestkyst. Her oplevede de sammen de smukkeste strande, fjelde og fjorde og derudover har Lea også været god til at udforske naturen og området i det lokalområde hvor hun bor og arbejder. Når man som Lea vælger et langt vikariat, så når man at opleve flere årstider, hvilket især i Nordnorge er en særlig oplevelse. Lea har været så heldig at opleve nordlyset ind til flere gange.

Gode råd fra vikaren
Leas råd til andre sygeplejersker, som overvejer at tage et vikariat i udlandet – ”Bare spring ud i det! Selvfølgelig er der nogle praktiske ting, som man skal sætte sig ind i, men det er helt sikkert det værd”. For Lea har det været dejligt med et afbræk hjemmefra, hvor der ikke har været så mange forpligtelser og venner og familie som skulle ses til. Lea fortæller, at hun slapper meget mere af når hun har fri, end hun på noget tidspunkt har kunne gøre hjemme i Danmark.

Opret dig som Medicotrust vikar

Uanset om du motiveres af den attraktive lønpakke, af de berigende oplevelser som at møde nye kollegaer, opleve andre kulturer, eller om du blot ønsker at dygtiggøre dig, så har vi garanteret nogle spændende jobmuligheder til dig i Norden.

Vi ser frem til et rigtig godt samarbejde.